30 listopada w warszawskiej Arkadii zebrało się kilkuset zaproszonych gości, by uczestniczyć w uroczystym otwarciu Grand Kitchen – nowej strefy restauracyjnej. Wśród gości wydarzenia obecni byli m.in.: Artur Chamski, Szymon Wydra, Laura Łącz, Marcel Sabat, Stan Borys, Izabela Trojanowska, Bartosz Obuchowicz, Piotr Zelt, Danuta Błażejczyk, Justyna Śliwowska, Aga Boroń, Sylwia Nowak, Wiganna Papina, Daniel Kuczaj, Ryszard Rembiszewski, Laura Samojłowicz, Radosław Kawęcki, Aldona Orman, Ewa Niespodziana, Patryk Grudowicz i Eliza Gwiazda.
Grand Kitchen to nowatorski koncept, opierający się na różnorodnej ofercie gastronomicznej, obejmującej kuchnie z różnych stron świata – w tym m.in. azjatyckiej, hiszpańskiej, włoskiej oraz libańskiej. Goście wydarzenia mieli przyjemność degustowania nie tylko różnorodnych smaków, ale również specjalnego menu degustacyjnego, przygotowanego przez Grzegorza Łapanowskiego, kucharza i aktywisty – ambasadora strefy Grand Kitchen. Nie zabrakło w związku z tym przedstawicieli świata kulinariów, obecni byli m.in. Szymon Czerwiński i Bartek Adamski.
Punktem kulminacyjnym wieczoru był pokaz kulinarny Grzegorza Łapanowskiego, który wraz z zespołem przygotował dania spod znaku nowoczesności i zdrowia. Następujący po nim koncert Bovskiej wpisał się w różnorodność wieczoru.
– Cieszy mnie rosnąca z roku na rok świadomość konsumencka i wybieranie zdrowych, wysokiej jakości produktów. Ważne, by podkreślić, że smacznie, zdrowo i wysokogatunkowo można jeść przez cały rok, również w okresie zimowym. Tego staramy się również uczyć w ramach projektu „Arkadia na widelcu”, organizowanego przez Arkadię i Fundację „Szkoła na widelcu” w Grand Kitchen, na który składa się cykl cotygodniowych warsztatów kulinarnych dla dzieci i młodzieży – powiedział Grzegorz Łapanowski, ambasador Grand Kitchen.
Co o tym myślisz?