Ice Cream Party z Häagen Dazs!

autor

W ostatnim tygodniu w restauracji Villa Foksal w Warszawie miało miejsce spotkanie miłośniczek i miłośników lodów Häagen Dazs. Historia Häagen Dazs zaczęła się pisać około 90 lat temu, a sama marka ma już ponad 55 lat.

Nazwa może nieco zwodzić… ale wbrew pozorom historia tego słodkiego biznesu prowadzi nas na ulice słynnego Nowego Jorku, a konkretnie do Bronxu, gdzie urodzony w Polsce Reuben Mattus pomagał swojej matce sprzedawać lody z ich domowej manufaktury. Kontynuując rodzinną tradycję wiernie odwzorowywali receptury, w których do produkcji lodów używali tylko produktów najwyższej jakości. I tak – podczas gdy konkurencja w imię redukcji kosztów produkowała lody z beztłuszczowego mleka w proszku i sztucznych aromatów – Reuben, który przejął firmę, używał świeżych żółtek, prawdziwej śmietany i takich składników, jak belgijska czekolada, ziarna wanilii z Madagaskaru czy kawa z Kolumbii i świeże owoce. Wykonywał swoją pracę z wielką pasją, a jego lody były doskonałe.Obecnie wszystkie rodzaje lodów Häagen Dazs można kupić w całej Europie, a ich produkcja odbywa się w Arras we Francji.

Podczas spotkania wszyscy zajadali się pysznymi lodami które serwowali Ewa Wachowicz i Irek Bieleninik. Doszły mnie słuchy, że to najlepsze lody na świecie.. jaka jest prawda spróbujcie ich i powiedzcie sami..

share.cgishar0e.cgishar7e.cgishare4.cgishar6e.cgishare9.cgiparty.ipg praca.ipg selfi

Brak komentarzy

Co o tym myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *