W drugim tygodniu marca mieliśmy przyjemność gościć na wyśmienitym Śniadaniu z belVitą. Pretekstem do spotkania prasowego było wprowadzenie nowości produktowej – belVity Soft Bakes, która jest pierwszym na polskim rynku miękkim ciastkiem pożywnym i może być składnikiem pysznego pełnowartościowego śniadania. Część konferencyjną i warsztaty poprowadziła znana blogerka kulinarna – Daria Ładocha (Mamałyga).
Spotkanie z marką belVita miało miejsce w słonecznej kawiarni Etno Cafe i było świetną okazją do rozmowy o tym, dlaczego warto pamiętać o śniadaniu oraz jak je przygotowywać, aby było odpowiednio zbilansowane. Wydarzenie poprowadziła Daria Ładocha – ekspert z dziedziny żywienia i autorka popularnego bloga kulinarnego Mamałyga.
Jak przekonuje marka belVita, warto, aby śniadanie zawierało cztery podstawowe elementy: produkt wielozbożowy, będący źródłem węglowodanów i błonnika, produkt mleczny, dostarczający białko i wapń, owoce bogate w minerały i witaminy, a także ciepły napój. Skomponowanie takiego posiłku wcale nie musi być skomplikowane i czasochłonne. O czym przekonaliśmy się podczas niezwykłych warsztatów kulinarnych.
BelVita Soft Bakes – zacznij dzień na miękko!
BelVita Soft Bakes to miękkie ciastko pożywne w poręcznym opakowaniu, które idealnie sprawdzi się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i składnik zbilansowanego śniadania. Produkt doskonale odpowiada na niesłabnące zainteresowanie zdrową żywnością i tzw. superfoods. Jest źródłem witamin, składników mineralnych oraz błonnika, a jego unikalna receptura oparta na pełnym ziarnie i aż 5 rodzajach zbóż zapewnia pyszny smak oraz energię na cały poranek – i to nawet najbardziej zabieganym osobom! Dzieje się tak, ponieważ produkt ma wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest stopniowo uwalnianym węglowodanem*.
*Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Co o tym myślisz?