TICHAUER – BO TAK SMAKUJE PRAWDZIWE PIWO SPRZED 120 LAT

autor

Tichauer to piwo warzone naturalnie w oparciu o 120-letnie receptury dawnych browarników. Tak właśnie smakuje prawdziwe piwo, jakie pili pierwsi miłośnicy tego złocistego trunku i którego legenda przetrwała wieki. Jakie jest? Orzeźwiające, wyrafinowane i bogate w smaku.

Tichauer to piwo z ponad 120-letnią tradycją, powstałe z połączenia pasji oraz piwowarskiej tradycji. Zostało powołane do życia w 1897 roku przez piwowarów z Burgerliche Brauerei Tichau jako kontrapunkt dla piwa produkowanego koncernowo. Współcześni browarnicy, którzy odkryli stare receptury podczas renowacji Browaru Obywatelskiego w Tychach, zafascynowali się wiekową tradycją warzenia. Postanowili więc powrócić do korzeni i przywrócić temu trunkowi o puszystej, trwałej pianie autentyczny i niepowtarzalny smak sprzed lat.

Sekret Tichauera Sekretem Tichauera są receptury dawnych mistrzów, którzy szczególny nacisk kładli na dolne fermentowanie w otwartych kadziach, gdzie drożdże swobodnie i bezstresowo łączą się z tlenem, co wpływa na klasyczne walory smakowo-zapachowe. Ważne jest także rygorystyczne przestrzeganie zasad leżakowania w tankach, czyli odpoczywania oraz filtrowania w ziemi okrzemkowej. Dzięki temu browarnicy zachowują wartości odżywcze piwa i uzyskują wysoką klarowność. Każdy proces wymaga odpowiednich składników i przebiega bez pośpiechu – zajmuje ściśle określoną ilość czasu, by w efekcie powstał orzeźwiający lager z delikatną nutką goryczki i finezyjnym smakiem. Więcej na www.browarobywatelski.pl

Brak tagów Brak komentarzy 0

Brak komentarzy

Co o tym myślisz?

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *