Jeśli chodzi o smak kawy, to naprawdę nie trzeba być baristą, żeby poczuć różnicę. Kyoto zapraszają nas do świata kawy palonej rzemieślniczo, powoli, w niskiej temperaturze, w piecu bębnowym, chłodzonej powietrzem z otoczenia.
Ta kawa to bilet w jedną stronę smaku. Nie ma powrotu. KYOTO prowadzi rodzinną, certyfikowaną palarnię kaw i zajmujemy się wyłącznie kawami jakości premium oraz specialty. W kooperatywie z rzemieślniczym browarem Birbant oraz agencją Flov stworzyli również wysokiej jakości kawę macerowaną na zimno: KYOTOKYOTO Cold Brew Coffee.
Lokalnie w Zielonej Górze producenci kawy prowadzą także niewielki Coffee Shop ze swoimi produktami gdzie dzielą się wiedzą o kawie oraz zapraszają Gości do wspólnego testowania. Opowiadają im o tym, jaka jest różnica między przemysłowym i rzemieślniczym produktem. Twierdzą , że dobra jest kawa gdy: „Nonsens smaku goryczy, Fałszywa kwasowość owocu… znikają By rozpiąć nową twarz smaku kawy: Żywą, soczystą, słodką” Goście przekonują się o tym i wracają do nich na kawę, za co są bardzo wdzięczni. Nas też poczęstowali swoją pyszną kawę i jesteśmy w niej zakochani! Więcej na https://kyoto.pl/
Co o tym myślisz?